Compensație pentru întârzierea zborului din cauza unei defecțiuni tehnice

Dacă zborul tău a fost întârziat sau anulat din cauza unor probleme tehnice, nu lăsa acest inconvenient nerezolvat! Ai putea avea dreptul la o compensație pentru zbor de până la €600 pe pasager, așa că acționează acum.

Ai făcut planificarea, ai împachetat și te-ai înregistrat, așteptând cu nerăbdare momentul să ajungi la destinația finală. Asta până când te lovește, temuta întârziere a zborului.

Molestia provocată de întârzierile zborurilor poate fi agravată când cauza este o problemă tehnică cu avionul tău.
În primul rând, dacă ajungi târziu la destinația finală, ai putea avea dreptul la compensație pentru întârzierea zborului în conformitate cu Regulamentul UE 261/2004.

Știm că a avea de-a face cu companiile aeriene poate fi o bătaie de cap și de aceea suntem aici pentru a te ghida și a înțelege ce acoperă legea UE pentru probleme tehnice.

Citește în continuare pentru ghidul nostru pas cu pas privind ce să faci în astfel de cazuri.

Amintiți-vă că puteți avea dreptul la compensații în baza legii UE pentru întârzieri sau anulări. Explorați-vă drepturile acum!

Ce să faci când zborul tău este întârziat din cauza unei defecțiuni tehnice

Confruntarea cu o întârziere a zborului din cauza unei probleme tehnice poate fi incredibil de frustrantă pentru pasagerii aerieni. Dar vestea bună este că Uniunea Europeană are reglementări care obligă companiile aeriene comerciale să compenseze pasagerii pentru neplăcerile cauzate.

Procesul de solicitare a compensației pentru întârzierea zborului din cauza unei probleme tehnice poate fi lung și complex, dar este realizabil. Iată câteva sfaturi care pot ajuta la simplificarea procesului:

 • Verificați regulile de compensare pentru întârzierea zborului în țara de unde plecați sau unde ajungeți.
 • Colectați dovezi cum ar fi cartele de îmbarcare și chitanțe pentru orice cheltuieli suportate din cauza întârzierii sau anulării.
 • Contactați serviciul pentru clienți al companiei aeriene sau depuneți o cerere online pentru situația neplăcută, făcând referire la legislația UE.
 • Păstrați înregistrările corespondenței cu companiile aeriene și toate documentele legate de cazul dvs.
 • Asigurați-vă că sunteți la curent cu termenele limită și alte cerințe aplicabile pentru depunerea unei plângeri împotriva unei companii aeriene în jurisdicția dvs.
 • Luați în considerare căutarea ajutorului unei companii specializate în cereri de compensare pentru întârzieri de zbor, dacă este necesar.

Dreptul la compensație pentru întârzieri sau anulări ale zborurilor datorate problemelor tehnice

Conform Regulamentului (CE) 261/2004, pasagerii au drepturi explicite la compensații atunci când zborul lor suferă întârzieri sau anulări datorate defecțiunilor tehnice.

Pentru a determina dacă sunteți eligibil pentru compensație în temeiul legislației UE EC 261, luați în considerare următoarele condiții prealabile:

 1. Zborul dumneavoastră trebuie să fi întâmpinat o întârziere de peste 3 ore la sosirea la destinația sa intenționată.
 2. Trebuie să fi plecat de la un aeroport din UE sau să fi ajuns în UE cu o companie aeriană reglementată de UE.
 3. Perturbarea zborului ar fi trebuit să fie cauzată din vina companiei aeriene și nu din cauza unor circumstanțe extraordinare, care sunt dincolo de controlul companiilor aeriene.

De notat, problemele tehnice, în majoritatea cazurilor, nu sunt categorisite ca evenimente extraordinare. Prin urmare, îndeplinirea condițiilor menționate anterior deschide calea pentru cereri valide de compensație.

Ce tipuri de probleme tehnice sunt eligibile pentru compensație?

Un defect tehnic include situații în care un avion are o defecțiune mecanică, întreruperea sistemelor sau o problemă care compromite siguranța pasagerilor sau a echipajului.

Iată câteva exemple:

 • Motoare de avion defecte: Problemele la motor prezintă riscuri de zbor, de la pierderea puterii până la aterizările de urgență.
 • Probleme electrice: Defecțiunile electrice în timpul zborului perturbă sistemele precum navigația și comunicația.
 • Probleme mecanice precum sisteme de control deteriorate: Daunele la sistemul de control compromit siguranța și controlul zborului.
 • Eșec al instrumentelor, precum echipamente de navigație defecte: Echipamentul de navigație defect poate duce la erori de navigație în timpul zborului.
 • Sistem de aer condiționat defect: Controlul climatic inadecvat al cabinei afectează confortul și siguranța pasagerilor.
 • Tren de aterizare defect: Defecțiunile trenului de aterizare afectează decolările și aterizările în siguranță.
 • Scurgeri de combustibil: Scurgerile de combustibil prezintă riscuri, precum defectarea motorului și pericole de incendiu în zbor.

Indiferent de caz, dacă o defecțiune tehnică a fost cauza perturbării zborului dvs., ați putea avea dreptul la compensație. De aceea, este bine să fiți informați despre drepturile dvs.

Problemele tehnice sunt considerate circumstanțe extraordinare?

S-ar putea să te întrebi, pot fi problemele tehnice considerate circumstanțe extraordinare? Răspunsul simplu este NU. De obicei, companiile aeriene vor încerca să dea vina pe întârzierea sau anularea zborului din cauza unei defecțiuni tehnice și să susțină că acest lucru le permite să evite plata compensațiilor.

Cu toate acestea, ele trebuie să dovedească că au luat măsuri preventive pentru a menține aeronava în siguranță și funcțională. Dacă nu pot face acest lucru, atunci ai dreptul complet la compensație în conformitate cu Drepturile Pasagerilor Aerieni din UE.

Doar amintește-ți că pentru a te califica pentru compensație, perturbarea ar trebui să fi:

 1. Durat mai mult de 3 ore la sosire pentru zboruri de până la 1.500 km și între 1.500 km și 3.500 km; sau
 2. Durat mai mult de 4 ore la sosire pentru zboruri de 3.500 km sau mai mult.

Dacă zborul tău a fost întârziat sau anulat din cauza unei probleme tehnice și zborul tău îndeplinește criteriile de mai sus, atunci ar trebui să contactezi cu siguranță compania aeriană sau o companie de revendicări care te poate ajuta cu cererea ta de zbor și să se asigure că drepturile tale sunt respectate

Sfaturi atunci când faceți o cerere de despăgubire pentru întârzierea zborului din cauza unei defecțiuni tehnice

Confruntarea cu o întârziere a zborului din cauza unei defecțiuni tehnice poate fi incredibil de frustrantă pentru călători. În funcție de durata întârzierii tale, s-ar putea să ai dreptul la compensații cuprinse între €250 și €600 pe pasager.

Deși o întârziere a zborului din cauza unei defecțiuni tehnice poate părea stresantă, există pași pe care îi poți urma pentru a-ți proteja drepturile:

 1. Verificați regulile de compensare: Care sunt regulile de compensare pentru întârzierile zborurilor în țara de unde plecați sau unde ajungeți.
 2. Contactați compania aeriană: Veți putea afla dacă oferă vreo compensație și ce măsuri au luat sau intenționează să ia pentru a compensa întârzierea.
 3. Solicitați o dovadă scrisă: Motivul întârzierii (acesta poate include o declarație scrisă din partea companiei aeriene). Aceasta va fi utilă dacă decideți să solicitați compensații ulterior.
 4. Păstrați toate documentele importante în siguranță: Biletul de îmbarcare, tichetele și orice alte dovezi. Veți avea nevoie de acestea dacă decideți să inițiați o acțiune legală sau să depuneți o plângere oficială împotriva companiei aeriene.
 5. Acțiune legală: Luați în considerare solicitarea ajutorului legal dacă este necesar.

Urmând acești pași, vă puteți proteja drepturile ca pasager de avion și puteți primi potențial compensații rapid și ușor.

Confruntați-vă cu perturbări de zbor? Legea UE v-ar putea proteja cu compensații. Explorați companiile de revendicare pentru zboruri pentru cele mai profitabile plăți – este beneficiul vostru legal!

Cât timp am la dispoziție pentru a solicita compensație conform EC 261/2004?

Probabil vă întrebați cât timp aveți la dispoziție pentru a solicita compensație după ce ați întâmpinat o întârziere a zborului din cauza unei defecțiuni tehnice. Perioada variază de la o țară la alta, în Germania perioada este de trei ani.

Dar iată lucrul – chiar dacă tehnic aveți trei ani la dispoziție pentru a depune cererea dvs., este important să acționați rapid. Cu cât așteptați mai mult, cu atât va fi mai dificil pentru dvs. să obțineți rezultate satisfăcătoare – nu numai pentru că probele ar putea fi mai greu de colectat pe parcurs, dar și pentru că companiile aeriene tind să devină mai rezistente în timp atunci când se confruntă cu astfel de cereri.

Ce se va întâmpla după ce depuneți o cerere la ClaimFlights?

Odată ce ați trimis cererea dumneavoastră, vă puteți relaxa și ClaimFlights se va ocupa de restul. Procesul de obținere a compensației pentru o întârziere a zborului din cauza unei defecțiuni tehnice este după cum urmează:

 1. Echipa ClaimFlights examinează fiecare cerere cu atenție pentru a se asigura că compania aeriană este responsabilă pentru perturbarea zborului conform Regulamentului UE 261/2004.
 2. ClaimFlights apoi depune litigiul împotriva companiei aeriene, detaliind ce s-a întâmplat în ziua incidentului și de ce a fost responsabilitatea lor.
 3. Compania aeriană are apoi 60 de zile pentru a răspunde litigiului, fie prin trimiterea unei scrisori de respingere sau (sperăm) fiind de acord cu compensația.
 4. Dacă sunt de acord cu compensația, ClaimFlights, după deducerea taxelor lor de succes, transferă suma direct în contul dumneavoastră bancar în câteva zile de când au primit-o de la compania aeriană.
 5. Dacă o resping, echipa juridică ClaimFlights va analiza răspunsul lor și va decide dacă ar trebui să continue cu acțiunea legală împotriva lor în instanță.
 6. În cele din urmă, dacă cazul ajunge în instanță și se pronunță în favoarea dumneavoastră – ClaimFlights vă trimite un email cu instrucțiuni suplimentare despre cum să primiți premiul de compensare rapid și fără stres!

Indiferent de ce se întâmplă, ClaimFlights este acolo pentru a se asigura că fiecare pas pe această călătorie este cât mai lin posibil – astfel încât să nu aveți nicio grijă!

În Concluzie

În concluzie, când întâmpinați o întârziere a zborului din cauza unei defecțiuni tehnice, dreptul dumneavoastră la compensație nu ar trebui să fie neglijat. În funcție de țara din UE, distanțe și alte variabile, ați putea avea dreptul la o compensație de până la €600.

Pentru a vă asigura că primiți ceea ce vi se cuvine în mod corect, utilizați serviciile unei agenții specializate în compensații, precum ClaimFlights, sau duceți-vă cererea în instanță. Analizați-vă opțiunile și nu vă fie teamă să vă apărați drepturile ca pasager.

Amintiți-vă, întârzierile se întâmplă și uneori trebuie să acceptăm inconvenientul. Dar când compania aeriană este responsabilă, ar trebui oferită compensația adecvată.

Nu lăsați compania aeriană să vă ia banii și să refuze să plătească ceea ce vi se cuvine. Căutați justiție și obțineți compensația care vi se datorează.

Este legal overbooking-ul în Europa

Este legal overbooking-ul în Europa? Dacă v-ați confruntat vreodată cu situația de a fi reprogramat de pe un zbor din cauza overbooking-ului, există șanse să vă fi simțit frustrat și neputincios. Poate chiar puțin înșelat. Cunoașterea...

cum folosești verificatorul compensații pentru zboruri

Verificator de compensare pentru zboruri Ești frustrat/ă din cauza unui zbor întârziat sau anulat? Știai că ai putea fi eligibil/ă pentru compensație? Vestea bună este că instrumentele online, precum verificatorul de compensații pentru...

Oferim suport în multe limbi - site-uri ClaimFlights internaţionale