Verificator de compensare pentru zboruri

Ești frustrat/ă din cauza unui zbor întârziat sau anulat? Știai că ai putea fi eligibil/ă pentru compensație?

Vestea bună este că instrumentele online, precum verificatorul de compensații pentru zboruri, pot ajuta să se determine cuantumul compensației.

Ce este un verificator de compensare pentru zboruri?

Verificatorul de compensații pentru zbor este o unealtă online care ajută la determinarea dacă aveți dreptul la compensație pentru un zbor întârziat, anulat sau supravândut. Verifică dacă puteți solicita compensație sau nu, în funcție de informațiile pe care le furnizați despre zborul dvs. afectat.

Cum funcționează verificatorul de compensații pentru zboruri?

Pentru ca verificatorul de compensații pentru zboruri să faciliteze, trebuie să furnizați unele informații despre zborul dvs., cum ar fi numărul zborului, ora programată și efectivă de plecare și sosire, și motivul perturbării zborului.

După ce introduceți informațiile obligatorii, instrumentul va analiza datele pe baza datelor de zbor ADS-B și vă va oferi suma compensației pe care ați putea să o solicitați de la companiile aeriene.

Pentru a evita toate complexitățile, cum ar fi tratarea directă cu companiile aeriene, trimiterea de e-mailuri și urmărirea lor sau luarea de măsuri legale, puteți lăsa aceste sarcini în seama companiei de revendicări pentru zboruri, iar ele de obicei lucrează pe baza unui principiu „Fără Câștig, Fără Taxă”.

Care sunt beneficiile utilizării unui verificator de compensații pentru zboruri?

  • Puteți verifica eligibilitatea pentru compensație în doar câteva minute.
  • Puteți înțelege dacă puteți solicita compensație pentru zborul dvs. întârziat, anulat sau supra-rezervat.
  • Puteți afla dacă zborul dvs. se califică pentru compensație conform legii UE.
  • Puteți obține o sumă corectă de compensație, diferită de cea oferită de compania aeriană, care ar putea fi mai mică decât compensația.

Reguli de Compensare pentru Zboruri

Pentru a solicita despăgubiri, puteți contacta direct compania aeriană. Majoritatea companiilor aeriene au un formular dedicat pentru revendicarea despăgubirilor de zbor. Va trebui să furnizați companiei aeriene detalii despre zborul dvs. și dovada întârzierii sau anulării, cum ar fi cartea de îmbarcare sau confirmarea prin e-mail de la compania aeriană.

Companiile aeriene nu sunt obligate să plătească despăgubiri dacă perturbarea a fost cauzată de circumstanțe extraordinare, cum ar fi vreme rea, un risc de securitate sau o grevă a controlului traficului aerian.

Când poți solicita despăgubiri?

Iată criteriile pentru a solicita compensație:

  • Zborul dvs. trebuie să fi fost întârziat cu cel puțin trei ore la sosire sau să nu fi ajuns deloc.
  • Întârzierea sau anularea trebuie să fie din vina companiei aeriene și nu datorită unor circumstanțe extraordinare.
  • Zborul trebuie să plece de la un aeroport din UE sau să ajungă la un aeroport din UE cu o companie aeriană cu sediul în UE.

Care sunt diferitele tipuri de compensații pentru zboruri?

Există două tipuri principale de compensație pentru zbor: compensație monetară și re-rutare. Compensația monetară este plătită în numerar, în timp ce re-rutarea înseamnă că compania aeriană vă va oferi un nou zbor către destinația dvs., conform alegerii dvs.

Câtă despăgubire am dreptul să primesc?

Suma compensației la care aveți dreptul depinde de distanța zborului dumneavoastră.

Suma compensației Durata întârzierii Distanță de zbor
250 de Euro 3+ Ore 1500 km sau mai puțin
400 de Euro 3+ Ore 1500 până la 3500 km
300 de Euro 3+ Ore 3500 km sau mai mult (în cadrul UE)
600 de Euro 4+ Ore 3500 km sau mai mult

Cum să Utilizezi un Verificator de Compensații pentru Zboruri

Pasul 1: Introduceți detaliile zborului dvs., inclusiv numărul zborului și data acestuia.

Pasul 2: Verificați eligibilitatea. Verificatorul de compensații pentru zboruri va utiliza aceste informații pentru a verifica dacă zborul dvs. este eligibil pentru compensație. Dacă este, veți fi informat cu privire la suma compensației la care aveți dreptul și cum să o revendicați.

Pasul 3: Revendicați-vă compensația. Pentru a revendica compensația, puteți angaja furnizorul de servicii de compensație pentru zboruri sau puteți contacta direct compania aeriană.

Sfaturi pentru solicitarea compensației pentru zbor

Aici sunt câteva sfaturi suplimentare pentru solicitarea compensației pentru zbor:

  • Păstrează toată documentația legată de zbor, inclusiv cartea de îmbarcare, biletul și orice email-uri sau scrisori de la compania aeriană.
  • Fii pregătit să explici impactul întârzierii sau anulării zborului asupra ta. De exemplu, ai pierdut un zbor de legătură? Ai avut nevoie să plătești pentru cazare suplimentară sau mese?
  • Fii persistent. Poate dura ceva timp până vei primi compensația. Nu ezita să iei legătura cu compania aeriană dacă nu primești un răspuns de la ei imediat.

Ce se întâmplă dacă compania aeriană refuză să plătească despăgubiri?

În cazul în care compania aeriană refuză să plătească despăgubiri, puteți depune o plângere la organismul național de aplicare din țara în care a avut loc incidentul. Organismul național de aplicare va investiga plângerea și va furniza o decizie într-un termen rezonabil.

Cât timp am la dispoziție pentru a cere compensație?

În general, aveți până la trei ani pentru a solicita compensație pentru o perturbare a zborului. Cu toate acestea, este cel mai bine să depuneți cererea cât mai curând posibil pentru a asigura o rezolvare în timp util.

Cum pot depune o cerere de despăgubire?

Pentru a depune o cerere de despăgubire, puteți folosi o companie de compensare pentru zboruri pentru a depune cererea în numele dvs. Sau, dacă doriți să faceți cererea singur, folosiți șablonul gratuit de scrisoare pentru cererea de despăgubire pentru întârzierea sau anularea zborului pentru a trimite companiei aeriene.

Concluzie

Deplasarea cu avionul poate fi o modalitate convenabilă de a călători pe distanțe lungi, dar întârzierile, anulările și supra-rezervările de zboruri pot provoca multă frustrare și inconveniență.

Din fericire, legislația UE protejează drepturile pasagerilor, iar verificatorul de compensații pentru zboruri vă poate ajuta să determinați dacă aveți dreptul la compensație și care este suma compensației.

Dacă aveți dreptul la compensație, puteți depune o cerere direct la compania aeriană sau puteți utiliza o companie de compensație pentru zboruri pentru a depune cererea în numele dvs.

Cu ajutorul verificatorului de compensații pentru zboruri, puteți obține compensația pe care o meritați și puteți călători fără stres.

Este legal overbooking-ul în Europa

Este legal overbooking-ul în Europa? Dacă v-ați confruntat vreodată cu situația de a fi reprogramat de pe un zbor din cauza overbooking-ului, există șanse să vă fi simțit frustrat și neputincios. Poate chiar puțin înșelat. Cunoașterea...

Întârziere a zborului din cauza unei defecțiuni tehnice

Compensație pentru întârzierea zborului din cauza unei defecțiuni tehnice Dacă zborul tău a fost întârziat sau anulat din cauza unor probleme tehnice, nu lăsa acest inconvenient nerezolvat! Ai putea avea dreptul la o compensație pentru...

Oferim suport în multe limbi - site-uri ClaimFlights internaţionale