Cele mai frumoase locuri de vizitat în România

dec. 26, 2019

Mai toți turiști străini care calcă pe meleagurile noastre sunt impresionați de frumusețile naturale ale României. De la peisaje montane, până la zone deluroase, de câmpie și litoral, țara noastră oferă o diversitate spectaculoasă.

Potențialul atracțiilor naturale din România este unul impresionant, chiar dacă, de multe ori, acestea nu sunt exploatate la adevărata lor valoare. În cazul în care te-ai decis să petreci următoarea vacanță în țară sau dacă pur și simplu vrei să afli mai multe despre bogățiile României, citește în continuare și descoperă câteva dintre cele mai frumoase locuri de vizitat în România.

1. Cascada Cailor

Cascada Cailor
Unul dintre acele locuri frumoase de vizitat în România pe care le vei păstra negreșit în amintire este Cascada Cailor. Aceasta se află în Munții Rodnei, în apropierea stațiunii Borșa.

Ceea ce face această cascadă deosebită este înălțimea ei impresionantă (90m), lucru care o transformă în cea mai mare cascadă din țară. Apa cristalină se revarsă frumos în trepte, iar în jurul cascadei vezi doar vegetație, în forma ei cea mai pură. Poți ajunge aici cu telecabina sau poți alege să urci pe jos pe munte, având astfel ocazia de a admira peisajul înconjurător.

2. Delta Dunării

Delta Dunării
Delta Dunării este un obiectiv turistic cu care ne putem mândri fără nici un fel de exagerare. Aceasta face parte din patrimoniul UNESCO și este cu adevărat unul dintre cele mai bune locuri de vizitat în România, fie că ești român sau străin.

Acest ecosistem deosebit găzduiește sute de specii de plante și animale. Pentru a le proteja, turismul practicat aici nu este unul extrem de dezvoltat. Delta Dunării marchează punctul de uniune dintre Deltă și Marea Neagră. De aici poți ajunge ușor pe litoralul Mării Negre. În această zonă, recomandăm cu drag Gura Portiței, o oază de liniște și frumusețe.

3. Lacul Sfânta Ana

Lacul Sfânta Ana
Source: https://commons.wikimedia.org

Lacul Sfânta Ana se află într-o zonă pitorească în județul Harghita. Este unul dintre cele mai speciale și frumoase locuri de vizitat în România și Europa, fiind unicul lac vulcanic din zona centrală a continentului. Lacul este înconjurat de brazi maiestuouși aflându-se la o altitudine de aproape 1000 de metri.

Multă lume alege să se plimbe cu barca pe lac, probabil una dintre cele mai relaxante activități pe care le poți face aici. Dacă vremea de afară ți-o permite, poți alege și să te scalzi în apele răcoroase ale Lacului Sfânta Ana. În apropiere și cu ajutorul unui ghid, vei putea vizita și Tinovul Mohoș, o zonă protejată pentru bogăția florei sale și a faunei, situată, la fel ca și Lacul Sfânta Ana în Masivul Ciomatu.

4. Cascada Bigăr

Cascada Bigăr
Cascada Bigăr este situată în județul Caraș-Severin, aproape de Bozovici, pe paralela 45 (există un indicator cu această inscripție care semnalizează locația cascadei). Aceasta este una dintre cele mai impresionante cascade din România și din lume.

Cascada are o formă deosebită, apele sale revărsându-se în formă de voal de pe o formațiune de tuf calcaros. Dacă alegi să vizitezi Cascada Bigăr, profită de șansa de a te plimba prin parcul natural Cheile Nerei-Beușnița care o găzduiește.

5. Salina Turda

Salina Turda
Source: Source: https://commons.wikimedia.org

O vacanță în sau lângă Cluj te poate aduce și pe la Salina Turda situată la numai 30 km distanță. Această salină este una dintre cele mai frumoase din România. Este mult mai mare decât te-ai aștepta, iar pentru a ajunge acolo vei coborî câteva sute de metri sub pământ.

Odată intrat în Salina Turda, e ușor să îți imaginezi că ești în altă lume, într-una care pare desprinsă dintr-un film SF. Această salină și-a oferit zăcămintele de sare spre extracție timp de sute de ani, încă din perioada romană. Salina Turda este astăzi organizată ca un muzeu de unde poți învăța mai multe despre extracția sării, dar aici poți beneficia și de nenumărate alte servicii precum un centru Spa, teren de joacă, de golf sau posibilitatea de a te plimba pe lac cu barca.

6. Cazanele Dunării

Cazanele Dunării
Source: https://commons.wikimedia.org/

Cazanele Dunării sunt negreșit unul dintre cele mai frumoase locuri din România. Acestea se întind de-a lungul Dunării, în județul Mehedinți. O călătorie cu barca aici te va purta printr-un peisaj splendid pe clisura Dunării, înconjurat de liniște și vegetație abundentă. Cazanele sunt împărțite în două grupe: Cazanele Mari și Cazanele Mici.

Punctele de reper între care se situează sunt Masivul Ciucarul Mic și Mali Strbac din Serbia, al cărei teritoriu îl vei vedea dacă faci o plimbare printre Cazanele Dunării. Un punct imposibil de ratat, și unul dintre motivele pentru care mulți vin să viziteze Cazanele Dunării, este imensa statuie a lui Decebal sculptată în stâncă. Construcția statuii s-a făcut treptat și a fost finalizată în 2004. Înălțimea sa este de 55 de metri, iar circumferința de 25.

7. Cimitirul vesel de la Săpânța

Cimitirul vesel de la Săpânța
Cimitirul vesel de la Săpânța este o atracție cel puțin ciudată. Așa cum ne dă de înțeles și denumirea acestuia, nu avem de-a face cu un cimitir normal, ci mai degrabă cu unul care smulge zâmbete de pe chipurile vizitatorilor. Cimitirul se află în satul omonim, în partea de nord a țării, aproape de Sighetul Marmației. Îndată ce intri pe poarta sa, vei vedea că fiecare mormânt este acompaniat de cruci de lemn pe care nu apar tipicele epitafuri sobre, ci scurte poezii despre viața defunctului sau moartea sa, împreună cu un desen care îl reprezintă.

8. Sibiu

Sibiu
Sibiul este recomandat de mulți turiști străini pentru diversitatea patrimoniului său cultural și atmosfera tihnită care te va ajuta să îți reîncarci bateriile dacă vii aici. Dacă ești în căutarea unor locuri frumoase în România pentru care să nu fie nevoie de echipament sportiv, orașul Sibiu e una dintre cele mai bune opțiuni. Casele din Sibiu sunt în sine un punct de atracție.

Unele dintre ele au o vechime de câteva secole și ceea ce le distinge e faptul că acoperișurile lor au niște orificii în formă de ochi. Muzee precum Brukenthal, Muzeul de Istorie, Muzeul Franz Binder, Casa Artelor sau Turnul Sfatului de unde poți admira întregul oraș de la înălțime sunt doar câteva dintre atracțiile locale. Sibiul a devenit faimos după ce a fost ales ca și capitală culturală europeană în 2007. De atunci și până în prezent orașul continuă să atragă valuri de turiști români și străini.

9. Alba Iulia

Alba Iulia
Source: https://commons.wikimedia.org

Alba Iulia sau, mai bine zis, Cetatea Alba Iulia Carolina îți va oferi șansa de a simți că te întorci înapoi în trecut într-o altă lume, în lumea în care Imperiul Habsburgic era una dintre cele mai mari puteri europene. Cetatea Alba Iulia Carolina a fost construită în secolul al XVIII-lea, în timpul dominației habsburgice ca și punct strategic de apărare.

Cetatea are o formă fortificată, iar stilul în care a fost construită este Vauban, fiind cea mai mare cetate de acest tip din Europa sud-estică. Această cetate a fost restaurată conform structurii sale originale, iar astăzi este unul dintre acele locuri frumoase de vizitat în România pe care nu ar trebui să le ratezi.

Am vorbit despre unele dintre cele mai frumoase locuri din România și ți-am recomandat atracțiile care ne plac nouă cel mai mult. Desigur, mai sunt multe alte destinații care merită văzute, dar vom reveni cu sugestii noi în următoarele postări. Îți dorim călătorie plăcută în cazul în care ai ales una dintre aceste destinații și nu uita să ne contactezi dacă zborul tău are o întârziere sau este anulat.

Dacă zborul dvs. întârzie mai mult de 3 ore sau a fost anulat, puteți primi o compensație de până la 600 EUR, în baza regulamentului UE 261.

Verificați gratuit

Oferim servicii pe baza principiului "Nu câștigăm - nu ne plătești", așa că a face o reclamație nu implică niciun risc!

Oferim suport în multe limbi - site-uri ClaimFlights internaţionale